11 mars 2015

varm lyxsallad med grönkål, svamp, sparris & dadlar.



Det här med tillbehör igen. Mat ska vara gott, vare sig det är sallad eller onyttigheter. Punkt. Låt inte den rätt risiga bilden lura er - det här var ingen uppoffring alls...


Varm sparrissallad med serrano & dadlar

Jag gillar när sallader har varma inslag - man blir så lätt frusen efter att ha ätit sallad på vinterhalvåret. Slängde ihop det här efter ett träningspass och det blev inte dumt alls! Har återkommit till den flera gånger senaste månaden.

Sparris, ca 3/portion, går bra att ta rätt ur frysen, bryt i bitar
Champinjoner, ca 3/portion, skivas.
Fräs sparris och svamp i smör, flingsalt och några varv med pepparkvarnen.

Serranoskinka, några skivor - eller bacon
Sallad, t ex grönkål, spenat, ärtskott, rödbetsstrimmel
Dadlar, nån per person
Pinjenötter, rostas, strös över

Serveras antingen som en hel rätt eller som ett lyxtillbehör till nått gott kött. På bilden även med klick av Parmesansåsen som Erik Lallerstedt har och som jag är beroende av...

Inga kommentarer: